Alles wat je wil weten over de BiBS-Speentjes!

Alles wat je wil weten over de BiBS-Speentjes!

Met het grootste assortiment speentjes zijn wij natuurlijk wel de specialist van de BiBS speentjes te noemen.
Zoveel toffe kleurtjes en verschillende maten. Zelfs Glow in the Dark BiBS speentjes ontbreken niet!

Dat de speentjes heel hip zijn dat weet je natuurlijk al. 

Het retro uiterlijk, de toffe kleurtjes en de voordelige prijs maakt de BiBS speentjes onmisbaar voor elke baby met een zuigbehoefte.

De BiBS speentjes zijn heel makkelijk in gebruik en veel baby's zijn er meteen dol op.

En het leuke is, er komen steeds nieuwe kleurtjes bij! Zo vindt je altijd het juiste kleurtje bij de juiste outfit.

Wij doen ons best om de kleuren zo gelijkend mogelijk weer te geven. Kleuren op een beeldscherm kunnen wel iets afwijken van de werkelijkheid. Hierover gaan wij geen discussies aan.

------------------------------------------------------------------------

Maar er zijn wel een aantal dingen die je wil weten over de BiBS.

Welke maat kies je voor je kindje?

De BiBS speentjes zijn er in 3 maten:

Maat 1 is de maat voor de pasgeborene. De adviesleeftijd is 0-6 maanden. Zeker voor kleine baby's of te vroeg geboren babys is dit de beste keus.

Maat 2 is voor kindjes van ongeveer 6-18 maanden. Soms, als het kindje al wat groter is kan deze speen ook al wel eerder worden gebruikt. 

Maat 3 is vanaf 18 maanden. Deze speen is een stuk groter en ook geschikt voor grotere kindjes.

De supreme spenen van BiBS zijn er in 2 soorten: in rubber en siliconen. Deze hebben een ovaal vormige speen. Er is maar 1 maat van en volgens de leverancier vanaf de geboorte te gebruiken. Een aantal van onze klanten vinden ze dan nog vrij groot.

 

Natuurrubber

Het speengedeelte van de BiBSspeen is van natuurrubber.

Dit is heel zacht en fijn voor je kindje. 

Het speengedeelte is gemaakt van 100% natuurlijk rubber en bevat geen stoffen die je niet in je speentje wil hebben. Zoals BPA en PVC.

Wat veel mensen niet weten is dat natuurrubber kan vervormen.

Door de grote zuigkracht van het kindje kan het zijn dat de speen groter wordt of iets van vorm verandert. Dit is heel normaal en vormt zich naar het mondje van je kindje. Koop je daarna weer een speen, dan ontvang je deze in de originele vorm. Bij het gebruik zal de speen zich weer naar het mondje van je kindje vormen. Bij maat 1 zal vooral het bolletje van de kersvorm vergroten. Bij maat 2 zal deze vergroting groter zijn. Hierdoor is het belangrijk om de juiste maat speen voor je kindje te kiezen.

Ook al lijken de spenen in nieuwstaat niet veel van elkaar te verschillen. In gebruik zal dit zeker verschil kunnen maken.

 

Warmte

Leg je speentje niet in het zonlicht of directe warmte. En wees voorzichtig met steriliseren. Gebruik hiervoor geen sterilisator of afwasmachine.

Het beste voor de BiBS speen is het volgende: Breng het water aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en leg de speentjes hier 3-5 minuten in. (maximaal 5 minuten!) Wanneer de speen te warm wordt kan deze zacht worden of verkleuren. Leg de speentjes ook niet tegen elkaar aan want het rubber kan kleur afgeven op andere schildjes.

Doordat er een kleine opening zit aan de achterkant van de speen kan er water inlopen. Wanneer de speen is afgekoeld kan je dit er makkelijk weer uit drukken. 

Door deze kleine opening komt ook lucht in de speen. Dit is heel normaal. Soms zit de speen wat strak op het schild en zal de speen wat stug aanvoelen. Na een paar dagen gebruiken is dit over en is de speen wat losser. Deze lucht komt nooit in de mond van je kindje omdat de opening aan de achterkant zit.

 

Veiligheid

Mocht het zo zijn dat je kindje de hele speen in het mondje stopt. Schrik dan niet en haal voorzichtig het speentje uit het mondje. De drie gaatjes in het schildje zullen ervoor zorgen dat je kindje gewoon kan blijven ademen. 

De speentjes zijn uitgebreid getest en zijn veilig te gebruiken. (European Standard EN 1400+A1)

Inspecteer het speentje altijd voor je het aan je kindje geeft. Vooral als het kindje tandjes heeft. Trek aan de fopspeen in alle richtingen en gooi de speen weg bij de eerste tekenen van beschadiging of zwakte.

Gebruik alleen fopspeenkoorden getest door EN12586

 

Reacties

 1. Eelkje Endeman Eelkje Endeman

  Goedendag,
  Rubber spenen zijn helaas niet een fijne keuze bij spruw aangezien de spenen niet goed tegen warmte kunnen. Wanneer de spenen te lang warm worden zullen ze sneller gaan plakken en de kans op beschadigingen worden groter.
  Bij spruw is het belangrijk om de speen goed uit te kunnen koken.
  Ik zou dan ook aanraden om de spenen te vervangen.
  Groeten Eelkje

 2. Nienke Nienke

  Mijn dochter heeft spruw. Ik kook hem dus met een sterilisator uit, maar lees net dat dat niet goed is. Is het aangezien ze spruw heeft verstandig om hen dan toch elke avond even 3-5 minuten in gekookt water te leggen? Want ik las dat na de eerste keer uitkoken gekookt water er overheen gooien voldoende is.

 3. Eelkje Endeman Eelkje Endeman

  Goedemorgen Jasmine,
  Bedankt voor je vraag.
  Rubber kan niet goed tegen warmte. Vandaar het advies om ze niet te lang te warm te houden. De spenen kunnen dan plakkerig worden. Is de speen droog en niet plakkerig, dan kan je deze gewoon gebruiken. Geen probleem!

 4. Jasmine Jasmine

  Hoi. Ik lees nu net dat je de Bibs niet mag uitkoken. Ik heb dit wel gedaan voor het eerste gebruik. Kan dit kwaad?
  Mvg

 5. Eelkje Eelkje

  Goedemiddag,
  Bedankt voor je vraag. Dit advies geldt wanneer je de speen gebruikt. Na ongeveer 4/6 weken wordt het rubber zachter, kan gaan plakken of scheurtjes vertonen. Dit komt door het gebruik en reinigen. Het is geen probleem om speentjes in een verpakking langer te laten liggen. Zorg het liefst wel voor een koele en donkere plek. Fijne dag!

 6. Mam Mam

  Er wordt aangeraden om de speen elke 4-6 weken te vervangen. Geldt dat vanaf het moment dat de speen gekocht is, of vanaf in gebruik name? Kan ik dus een paar spenen tegelijk kopen en na elkaar gebruiken?

 7. Eelkje Eelkje

  Hoi Jessica,
  Bedankt voor je vraag.
  De gegeven leeftijden zijn ter indicatie. Je bepaalt zelf welke speen je gebruikt. Zeker als maat 3 te groot is, is het geen probleem om maat 2 te gebruiken. Succes!

 8. Jessica Jessica

  Hoi,
  Ik weet niet of deze vraag al gesteld is, maar ik waag het toch maar:)
  mijn dochter is nu 2,5 jaar en is nog erg gehecht aan haar speen tijdens het slapen. (We gaan proberen in december te stoppen).
  Nu gebruikt ze al een tijdje maat 3, maar heb het idee dat het iets te groot is voor haar. Ik merk ook dat haar gebit wat schever gaat staan.
  Mag ze gewoon nog maat 2 gebruiken?

 9. Eelkje Endeman Eelkje Endeman

  Goedemiddag,
  Bedankt voor je vraag. Bibs speentjes zijn gemaakt van rubber. Dit mag niet worden uitgekookt. Voor het eerste gebruik de speen 5 minuten in het gekookte (niet kokend) water leggen. Hierna is overgieten met gekookt water voldoende.
  Rubber kan niet tegen warmte.
  In de verpakking van de Bibsspeen kan je de volledige reinigingsinstructie vinden.

 10. Bianca Bianca

  Vraagje wat als speen maat 1 kleverig word? Kook hem netjes elke keer uit 2 min max maar blijft plakkerig. Als ze hem uit spuugt blijft die aan de muur geplakt zitten.
  Gr bianca

 11. Eelkje Endeman Eelkje Endeman

  Beste Mireille,
  Bibs speentjes die gebruikt zijn, worden behoorlijk groot. Het lijkt bijna wel een maat 3 in nieuwstaat. Dat je daarvan schrikt snap ik maar waarschijnlijk was het in begin wel een maat 1 of maat 2. Stuur me anders even een fotootje via Whatsapp: 085-0470 579 dan kijk ik even met je mee.
  De speen vormt zich naar het mondje. Zeker bij rubber spenen. Dit kan op den duur effect hebben op het gebit. Maar niet bij zo'n jonge leeftijd. Mocht je echt twijfelen, neem dan contact op met je huisarts. ^E

 12. Mireille Mireille

  Wij hebben als cadeau ook bibs spenen gekregen. Deze weken gebruikt en net nieuwe besteld. Tot onze schrik hebben we al die weken maat 3 aan onze tweeling gegeven, ze zijn bijna 4 maand. In het ziekenhuis vonden ze de speen al wel wat groot, maar ze deden het heel goed op deze speen. Nou voel ik bij allebei een rondje in het gehemelte. Komt dit door de verkeerde speen? Kan het verder nog kwaad?

 13. Eelkje Eelkje

  Beste Fieke,
  Bedankt voor je vraag.
  Op de verpakking staat een code. Bij Cat.no staat een nummer dat begint met een 1, 2 of 3. Dit geeft de maat aan.
  Heb je de verpakking niet meer en wil je dat ik even meekijk. Stuur me dan even een foto van het speengedeelte via Whatsapp. Dan kijk ik er even naar. Whatsapp: 085-0470 579

 14. Fieke Fieke

  Staat de maat ergens op de speen? We hebben 2 speentjes cadeau gekregen.
  Ik heb geen idee welke maat het is. Onze zoon is 4 weken geleden prematuur geboren maar kan zijn speen niet vasthouden in zijn mond.
  Ik weet nu niet of hij te groot is of dat hem dit gewoon nog niet lukt.

 15. Eelkje Eelkje

  Hoi Harmke,
  De leeftijden zijn een advies. Jij kijkt zelf wat je kindje het fijnst vind.
  Rubber heeft inderdaad de eigenschap groter te worden in gebruik. Het wennen aan een nieuwe speen in originele vorm is dan niet altijd fijn. Maar na even gebruik zal ook die speen door de zuigkracht groter worden.
  Geef je de maat 3 speen. Dan is die in eerste instantie qua maat goed, maar ik weet niet hoe dat gaat wanneer deze groter word wanneer je kindje erop zuigt.

 16. Harmke Haga Harmke Haga

  Mijn zoontje van 12 weken weigert een nieuwe bibs speen. Zijn oude is enorm uitgezet en dus wel twee keer zo dik. Nu heb ik net de 18+ maanden bibs speen van zijn grote broer geprobeerd en die accepteert hij wel. Mag hij een 18+ speen?

 17. Eelkje Eelkje

  Hoi Kelly,
  Spenen zijn nooit geschikt om op te kauwen. Hier kan geen enkele speen tegen.
  Bij het doorkomen van tandjes kan het fijn zijn om op een bijtfiguur te bijten. En zo min mogelijk de speen aan te bieden.

 18. Eelkje Endeman Eelkje Endeman

  Beste Danique,
  Het is inderdaad een eigenschap van de Bibsspeentjes dat ze groter worden in gebruik. Het is dan weer even wennen om een kleinere speen te gaan gebruiken. Na even gebruik zal deze ook weer net zo worden als de "fijne"speen.
  Probeer de spenen om de beurt aan te bieden zodat de nieuwe speen de kans krijgt om groter te worden.
  Ik zou dit dan adviseren met een maat 2 speen. Een maat 2 wordt iets groter dan een maat 1 speen.

 19. Danique Danique

  Hallo! Hopelijk kunnen jullie mij tips geven over het volgende.
  Mijn kindje van 6 maanden heeft een BIBS speen maat 1, maar inmiddels heeft hij deze zo groot gezogen dat hij geen enkele andere speen meer accepteerd. Ik heb zowel nieuwe 1 als 2 geprobeerd. Hij is hard toe aan een nieuwe speen vanwege de hygiëne, maar hoe ik dit moet doen weet ik niet.. groetjes Danique

 20. Kelly Kelly

  Hoi, mijn dochter van 17 maanden bijt haar spenen echt stuk. Ze bijt gans t rubber er vanaf. Ze heeft nu maat 2. Zijn de spek en van maat 3 steviger?

 21. Eelkje Endeman Eelkje Endeman

  Rubber is materiaal dat niet goed tegen warmte kan. Het kan hierdoor kleverig worden en verkleuren. Een vaatwasser raden we af. Ook kan het geuren aannemen van andere producten zoals bijvoorbeeld het vaatwasmiddel.

  De spenen worden groter in gebruik. Het is niet zo dat het de vorm van het mondje aanneemt. Dus in dat geval zou het geen probleem zijn om meerdere kindjes die speen te geven. Qua hygiëne lijkt het ons niet de voorkeur omdat de spenen niet uitgekookt kunnen worden maar alleen overgoten worden met gekookt water.

 22. Babygroep kinderopvang Babygroep kinderopvang

  Hi! Wat gebeurt er wanneer je de bibs wél in de vaatwasser doet?

  De spenen worden door meerdere kindje gebruikt, is dit wel verstandig wanneer de speen naar het kindje gaat staan? Of gebeurd dat niet als dit elke dag door een ander gebruikt wordt?

  Mvg de leidsters

 23. Sc Sc

  Hallo,
  Wij hebben de bibs glow in the dark, super leuk! Alleen hij heeft een nare chemische geur aan zich, als je hem vast pakt heb je het ook aan je vingers. Hoort dit zo?

 24. Eelkje Endeman Eelkje Endeman

  Hoi Janine,
  Goede vraag.
  Ik weet niet hoe oud je zoontje is, maar wat je zou kunnen proberen is meerdere spenen in bed leggen, zodat hij er altijd eentje binnen handbereik heeft.
  Of gebruik maken van een speenknuffel. De little arthur bijvoorbeeld, die maak je vast aan de speen.
  De speen zal dan niet zo ver weg vallen als hij uitvalt en hij is ook makkelijker weer terug te vinden als hij uitgaat.
  Hopelijk heb je er iets aan.
  Groeten Eelkje.

 25. Janine Janine

  Hoi Eelkje,
  Heb jij misschien een tip omdat ons zoontje zijn speen met de handen steeds uitslaat en vervolgens de slaap niet kan vatten.
  Heb de speen met vlindervorm al geprobeerd maar deze wil hij niet pakken.
  Alvast bedankt.

 26. Eelkje Endeman Eelkje Endeman

  Hoi Hoi,
  Bedankt voor je vraag.
  De leeftijdsindicatie is een advies.
  Wanneer je kindje maat 2 nog fijn vind, is dat prima om die nog even door te gebruiken.

  Maat 3 is inderdaad een stuk dikker, maar niet langer.
  Het zou het uitproberen waard kunnen zijn. Zeker als je kindje erg moet wennen wanneer de nieuwe speen weer kleiner is.

  Succes!
  Groeten Eelkje

 27. Ilse Ilse

  Mijn dochter is nu 20 maanden en haar maat 2 Bibs speentjes zijn aan vervanging toe. Een spenenwissel is bij haar erg lastig, het invoeren van nieuwe spenen betekend altijd een periode slechter slapen. Doe ik er goed aan om nu maat 3 te bestellen? Omdat ze erg gehecht is aan de groot ‘gezogen’ maat 2 spenen? De maat 3 ziet er op de foto zo gigantisch uit!

 28. Eelkje Endeman Eelkje Endeman

  Hoi,
  Bedankt voor je vraag.
  De leeftijdsindicatie is een advies.
  Wanneer je kindje maat 1 nog fijn vind, is dat prima om die nog even door te gebruiken. Controleer de speen wel op breukjes of scheurtjes en vervang hem tijdig.

  Een nieuwe speen ontvang je altijd in de originele vorm. En is kleiner dan een gebruikte speen. Het kan daarom even wennen zijn wanneer je een nieuwe speen aanbied.
  Deze zal na even gebruik ook weer groter worden en hierdoor favoriet. Maat 2 lijkt in nieuwstaat erg op maat 1. Wanneer hij wordt gebruikt, zal uiteindelijk groter zijn.
  Succes!
  Groeten Eelkje

 29. TS TS

  Mijn dochtertje is verzot op haar BIBS-tutje. Ondertussen is zij de 6 maanden gepasseerd en probeerde ik maat 2. Echter wil zij deze absoluut niet nemen, zij laat hem steeds uit haar mond vallen en grijpt dan naar haar andere tut (maat 1). Is het erg om maat 1 te blijven gebruiken? Of moet ik beter ineens proberen om maat 3 te gebruiken? Ik heb het gevoel dat ze maat 2 te 'smal' vindt?!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »