Contact en veelgestelde vragen Neobaby

Voor vragen (staan ze niet hier onder?), opmerkingen of suggesties vinden we het fijn als je het formulier hiernaast invult.
Je kan ook altijd contact opnemen via mail.

Bedrijfsgegevens:

(let op! geen bezoekadres, afhalen in overleg)

Neobaby
Prinses Margrietlaan 28a 
7242 GC Lochem

Mail: [email protected]

Whatsapp: 085 0470 579

Kvknummer: 59410922
BTWnummer: NL001582983B04

 

Neem contact op
* Verplichte velden
Contactgegevens
 • Call
  +31 85 0470 579
 • Adres
  • Prinses Margrietlaan 28a
  • 7242 GC Lochem
 • Bedrijf
  • kvk: 59410922
  • btw: NL001582983B04
 • Bankrekening
  NL33RABO0142000671
Veelgestelde vragen
1 Veelgestelde vragen: BiBS Speentjes

Oh goeie vraag, dit wisselt wekelijks. 

De BiBS speentjes hebben wij momenteel in meer dan 150 uitvoeringen. 

Meer dan 55 kleuren en in de BiBS speentjes zijn verkrijgbaar in de maten:      

1 (0-6 mnd)

2 (6-18 mnd) en

3 ( 18m+)

En de BiBS Supreme. Deze zijn verkrijgbaar in 2 maten en hebben een siliconen of rubber speengedeelte.

Maat 1. (0-6 mnd) is het kleinst. Het bolletje (kersvorm) is wat groter en de speen is het kortst. Maat 2. (6-18 mnd) Deze speen is ietsje langer dan maat 1. Maar wel wat smaller. Maat 3. (18m+) Deze Bibs speen is een stuk groter en dikker dan zijn voorgangers en hierdoor geschikt voor de wat grotere kinderen. Op deze pagina staat een foto van de verschillende maten: https://www.neobaby.nl/blogs/blog/alles-wat-je-wil-weten-over-de-bibs-speentjes/

De Supreme speen is ovaal en je hebt de keuze uit een rubber of siliconen speengedeelte.

Dat kan kloppen. Het speengedeelte van de BiBS speen is van natuurrubber. Door de zuigkracht op de speen wordt deze groter. Bestel je een nieuwe speen, dan zal je deze ontvangen in de originele vorm. Kleiner dus dan de speen die al gebruikt is.

Doe de BiBS speen voor het eerste gebruik 5 minuten in het gekookte (niet kokend). Hierna kan je hem reinigen door er gekookt water over te gieten. Als de speen is afgekoeld kan je het overtollige water er uit drukken. Niet te lang in de warmte houden, het natuurrubber wordt dan zacht of verkleurd.

Het is mogelijk dat de kleur in werkelijkheid iets afwijkt van je scherm. Dit heeft te maken met de verschillende systemen. En of je het op een telefoon, tablet of computer bekijkt.

Je mag me altijd even een whatsappje sturen om hier even over te sparren.(085 0470 579)

Soms wel, als de baby a-terme is geboren of wat groter is bij de bevalling zou dat kunnen. Prematuren of kleine baby's raden we aan om met maat 1 te beginnen.

2 Veelgestelde vragen: Wubbanub Speenknuffel

Nee hoor, de WubbaNub speenknuffel is natuurlijk volledig vrij van schadelijk stoffen, dus geheel BPA, PVC en weekmaker vrij.

De WubbaNub voldoet aan de striktste Amerikaanse veiligheidstandaarden en voldoet aan alle eisen om in ziekenhuizen te worden gebruikt.
Tevens voldoet de WubbaNub™ aan alle Europese standaarden; EN1400, EN 71-1 en EN 71-2.

Het speengedeelte van de WubbaNub bestaat uit één deel, hierdoor kunnen er geen bacteriën in hoekjes en gaatjes achterblijven.

De Wubbanub speenknuffels zijn geschikt voor in de wasmachine. Gebruik dan wel even een waszakje. Ze zijn niet geschikt voor in de droger.

De speen kan je reinigen door de speen schoon te maken met een beetje afwasmiddel. Spoel de speen voor gebruik goed af. Voor het steriliseren van de speen, plaats je alléén de speen in kokend water voor 2-4 minuten.

Ook kan de Wubbanub speenknuffel in zijn geheel in de magnetronsterilisator.

Het advies is hierbij vanaf ongeveer de uitgerekende datum tot je kindje ongeveer 6 maanden oud is.
Let op dat je kindje nog geen tandjes heeft. Daar is de speen niet voor geschikt.

Nee helaas, de speen kan je niet vervangen of er makkelijk afhalen. Wanneer je kindje de speen niet gebruikt zou je de speen er wel af kunnen knippen zodat je kindje met het knuffeltje verder kan knuffelen.

Dat is dezelfde speen als de "gewone" groene soothie. Als je kindje die speen fijn vind, zal het de wubbanub ook fantastisch vinden.

3 Veelgestelde vragen: Soothies

Dit kan per baby verschillen.

Maar we houden de volgende richtlijnen aan. Meer informatie staat ook bij het product zelf.


Leeftijd:

30 tot 34 zwangerschapsweken: Wee Soothie (gebruikt in het ziekenhuis)

34 weken zwangerschap tot de uitgerekende datum: NICU Soothie (gebruikt in het ziekenhuis)

Uitgerekende datum tot ongeveer 3 maanden: Soothie speen (ook wel newborn of "groene" soothie)

Vanaf 3 maanden, maar in ieder geval wanneer je kindje tandjes krijgt: Super Soothie

*AVENT en SOOTHIE zijn geregistreerde merken van Koninklijke Philips N.V.

Dat verschilt per baby. De soothie is uniek in zijn vorm en lijkt op een pink. Wanneer je kindje daar baat bij heeft zal het de soothie ook makkelijk accepteren.

Wanneer je het speentje in het mondje van je kindje doet, doe je even je pink in het gaatje en draai je zachtjes rondjes in het mondje. Zo kan je baby vanzelf de speen pakken.

Begin over het algemeen met een soothie die bij de leeftijd van je kindje past. Vanaf de uitgerekende datum is de newborn (groene) soothie de juiste keus.

Gebruik niet een te kleine soothie.

*AVENT en SOOTHIE zijn geregistreerde merken van Koninklijke Philips N.V.

Dan kies je de Super Soothie. Die zijn er in het blauw en in het roze. Hier zit qua vorm en grootte geen verschil in.

De Super Soothie is geschikt voor kindjes met tandjes. Deze is een stuk stugger en steviger dan zijn voorgangers. Maar zoals elke speen, niet geschikt om op te kauwen natuurlijk. Deze speen kan je gebruiken vanaf een maand of 3.

*AVENT en SOOTHIE zijn geregistreerde merken van Koninklijke Philips N.V.

Je kan de Soothie reinigen in warm water met mild reinigingsmiddel en daarna afspoelen.

Je kan de Soothie steriliseren door de fopspeen 2 minuten in kokend water te leggen.

*AVENT en SOOTHIE zijn geregistreerde merken van Koninklijke Philips N.V.

Natuurlijk.... maar er zijn altijd punten waar je rekening mee moet houden:

-Bind de fopspeen niet om de hals van de baby vanwege gevaar voor wurging

-Test de sterkte van de fopspeen dagelijks door hard aan het speengedeelte te trekken

-Gebruik de juiste soothie bij de juiste leeftijd

-Niet gebruiken indien de baby de gehele fopspeen in de mond kan stoppen. Naarmate de baby ouder wordt, stijgt de mogelijkheid dat de fopspeen helemaal in de mond past.

-Laat de baby niet zonder toezicht met een fopspeen spelen.

-Een speen is nooit geschikt om op te bijten.

*AVENT en SOOTHIE zijn geregistreerde merken van Koninklijke Philips N.V.

4 Veelgestelde vragen:Dr.Browns

De flessen van Dr. Brown's hebben een uniek gepatenteerd ventielsysteem, dat niet te vinden is in andere babyflessen. Door dit Natural Flow-ventielsysteem kun je je baby echt vacuümvrij voeden.

De zogenaamde positieve druk die dankzij het ventielsysteem ontstaat, is vergelijkbaar met het geven van borstvoeding; hard zuigen is niet nodig, de speen 'stimuleren' is voldoende. Daardoor drinkt je baby heel natuurlijk en op zijn gemak -en dat is extra fijn voor wie afwisselend borst- en flesvoeding geeft.  Door die positieve druk helpt Dr. Brown's ook pijnlijke oortjes en oorontsteking voorkomen. Andere babyflessen waarin wél een vacuüm wordt gecreëerd (waaraan wél hard gezogen moet worden), zorgen vaak voor negatieve druk in het middenoor -achtergebleven vuil krijgt zo de kans om zich op te hopen en dit kan voor een ontsteking zorgen. Met Dr. Brown's ontstaat er geen negatieve druk in de oortjes: de fles helpt dus vuilophoping voorkomen. 

Tijdens het drinken wordt lucht via het ventiel de fles in geleid naar de ruimte boven de voeding. De lucht komt nooit in contact met de (moeder)melk of flesvoeding en kan dus niet in je baby's buikje terechtkomen.

Het ventielsysteem helpt zo niet alleen darmkrampjes en spugen voorkomen, het zorgt er ook voor dat belangrijke vitaminen en voedingsstoffen niet oxideren ('vervliegen'). Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat tijdens het voeden met Dr. Brown's belangrijke vitaminen (zoals vitamine C, A en E) behouden blijven.

De flessen kunnen gesteriliseerd worden met een daarvoor bestemd sterilisatiemiddel of met behulp van kokend water.

Volg hiervoor de volgende op:

1. Breng een ruime pan met water aan de kook

2. Als het water kookt, schakel de warmtebron uit en haal de pan van de warmtebron af.

3. Plaats de fles, speen en onderdelen in het zojuist gekookte water en laat deze 3 à 5 minuten staan. Let op: bij 'klassiek' steriliseren in kokend water mag de fles de (hete!) bodem van de pan nooit raken -dat zou de fles kunnen aantasten of vervormen.  

In principe lekken onze flessen niet. Het ventielsysteem zorgt ervoor dat baby's vacuümvrij drinken. Dankzij de positieve druk 'druppelt' de voeding uit de fles, maar dat is geen lekken.  Onder bepaalde omstandigheden kan het voorkomen dat de (moeder)melk of flesvoeding via het ventiel naar buiten komt.  

Dit heeft een van de volgende oorzaken:
1. De voeding is oververhit -er vindt dan condensatie plaats in de ventielschacht of de lucht zet uit en stuwt de voeding omhoog door het ventiel.  Oplossing: verwarm flesvoeding niet hoger dan lichaamstemperatuur (37 °C);  

2. De fles is te stevig geschud bij het oplossen van de melkpoeder, waardoor de voeding door het ventiel naar buiten geduwd wordt.  Oplossing: los de poeder op door middel van roeren in plaats van de fles te schudden. Het langwerpige ventiel kan goed gebruikt worden om melkpoeder op te lossen, ook heeft  Dr. Brown's een speciale melkpoedermixer.  

3. De fles wordt niet op de juiste manier vastgehouden tijdens het voeden en het uiteinde van het ventiel (onderaan in de fles) wordt continu ondergedompeld in de voeding.  Oplossing: houd de fles in een hoek van ongeveer 45°, zodat het uiteinde van het ventiel niet ondergedompeld is;  

4. Tijdens het verwarmen van de fles zat de schroefdop rond de speen te strak, waardoor de vloeistof door het ventiel omhoog gestuwd wordt.  Oplossing: verwarm de fles zonder schroefdop óf draai de schroefdop na het verwarmen een kwartslag om om de druk van de fles te halen (draai de dop weer goed vast vóór het voeden). 

Wellicht ten overvloede, maar voor de zekerheid: 

- De fles dient uitsluitend gebruikt te worden met een Dr. Brown’s-speen 

- De fles mag niet verder gevuld worden dan de maximumstreep - De speen dient goed in de ring bevestigd te zijn 

- Het langwerpige deel van het ventiel moet stevig in het ronde beige ventielstuk gedrukt worden

- Onderdelen niet langer uitkoken / steriliseren dan aangegeven

- Bij gebruik van een vaatwasser onderdelen uitsluitend in het bovenste rek plaatsen en niet heter wassen dan op 60°   

Doe snel en eenvoudig onderstaande test om het lekken van de fles uit te sluiten:

1. Vul de “lekkende” fles met een laagje koud water en houd de fles in een hoek van ongeveer 45°. De fles druppelt nu het water maar lekt niet.

2. Vul de “lekkende” fles met heet/kokend water en houd de fles in een hoek van ongeveer 45°. De fles kan mogelijk gaan sissen en lekt nu wel (zie punt 1) 

Door de fles te testen met koud water kun je het “lekken”  van de fles uitsluiten. De oorzaak van het lekken moet gezocht worden in het gebruik van de fles.

5 Veelgestelde vragen: Bestellen

Wanneer je producten in het winkelwagentje legt, "vliegen" ze er automatisch in. Zo kun je makkelijk verder winkelen.
Ben je klaar? Kijk dan bovenin de balk en daar staat je winkelwagentje klaar om af te rekenen.

In ons systeem houden we bij wat de voorraad van de artikelen is. Daardoor kan het zijn dat je er 4 wil, maar je kan er maar 2 in de winkelwagen leggen. Dat betekend dat we er maar 2 op voorraad hebben op dat moment.
Wil je meer informatie over de beschikbaarheid van de producten? Neem dan even contact op met de klantenservice op deze pagina, email of whatsapp.

Wanneer het niet lukt om te betalen via een van onze betaalopties, stuur dan alsjeblieft ons een mail. Soms komt het voor dat er iets niet goed gaat, bijvoorbeeld met Ideal. Hoe meer 'klachten'wij daarover krijgen, hoe eerder wij er wat aan kunnen doen.
Natuurlijk kan je ook via een overboeking betalen. Stuur dan wel even een betalingsbewijsje via mail of whatsapp. Dan gaan we gelijk tot verzending over. Een overboeking kan anders een paar dagen duren en dat zou jammer zijn.

We verzenden je bestelling zo snel mogelijk. Maar in ieder geval binnen 24 uur.
Zeker met het weekend ertussen kan het wat langer duren voordat je bestelling binnen is.


In de meeste gevallen is het:
Verzonden op maandag, dinsdag in huis
Verzonden op dinsdag, woensdag in huis
Verzonden op woensdag, donderdag in huis
Verzonden op donderdag, vrijdag in huis
Verzonden op vrijdag, zaterdag in huis
verzonden op zaterdag, zondag, maandag is dinsdag in huis.

Wij houden wel altijd een marge aan dat de post er 1-3 werkdagen over kan doen om de bestelling bij je te bezorgen.

Wat vervelend om te horen. Soms duurt het een paar dagen na verzending. Op het moment dat wij je bestelling op de post doen is het aan PostNL om je bestelling te bezorgen. Hier hebben wij dan geen invloed op. Duurt het al een week, neem dan even contact op met de klantenservice, dan controleren we het adres en kijken we wat we eraan kunnen doen.

Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »